Unet psykoterapiassa

Seminaaripäivät 2.2.2019 ja 6.4.2019

Viime vuosina unista ja niiden käytöstä psykoterapiassa on kirjoitettu melko vähän. Riskinä on, että yksi merkittävä kanava ihmismieleen hylätään psykoanalyyttisessä työssä. Unia voi tulkita monella tavalla ja tärkeää onkin tutkia niitä avoimin mielin erilaisista näkökulmista. Ajattelemme, että unissa tiedostamaton ja ihmismielen psykodynamiikka tulevat omalla tavallaan näkyviksi, ja hyvin usein ne kertovat paljon potilaan ja terapeutin välisestä suhteesta ja sen tilasta. Siksi haluamme paneutua unien ymmärtämiseen useammasta näkökulmasta. Tästä voi olla paljon hyötyä psykoterapeutin arkityöhön ja paljon iloa kaikille, joita unet kiinnostavat.

Ensimmäisen 2.2.2019 pidetyn luentopäivän videot tulevat myyntiin helmikuun 2019 aikana koulutusvideot-sivullemme.

Molemmat luentopäivät ovat omia kokonaisuuksiaan, jotka täydentävät toisiaan. Voit osallistua vain toiseen tai molempiin. Tila- ja ruokailujärjestelyjen vuoksi ilmoittautumiset ovat sitovia.

Gustav Schulman

Gustav on psykiatri ja koulutuspsykoanalyytikko, jolla on paljon kokemusta unien kanssa työskelystä psykoterapiassa. Hänellä on erinomainen kyky tulkita unen symboliikkaa psykoterapiasuhteeseen ja auttaa ymmärtämään potilaan mielenmaisemaa potilaan unien kautta.

Sami Kivikkokangas

Sami on tutkinut ja julkaissut tieteellisiä julkaisuja useista psykoterapeuttisista teemoista. Tässä seminaarissa Sami kertoo uniin liittyvästä tutkimuksesta. 

Teija Nissinen

Psykoterapiakoulutuksissa puhutaan kyllä potilaiden unista, mutta tässä Teija paneutuu siihen, kun terapeutti näkee unta potilaistaan. Mitä kaikkea siitä aukeaakaan?


Ilmoittautuminen seminaaripäivään tapahtuu siis seuraavasti:

  1. Maksa osallistumismaksu ilmoittautumispäivään mennessä Psykoterapiapalvelut Salience Oy:n tilille Nordeaan FI59 1544 3000 0544 32. Kirjoita osallistujan nimi viestikenttään. Kunkin luentopäivän osallistumismaksu on 135€.
  2. Lähetä kopio maksutositteesta osoitteeseen info@salience.fi. Mainitse vielä osallistujan nimi.
  3. Saavu paikalle.

Luennot videoidaan ja ne tulevat myöhemmin korvausta vastaan katsottavaksi verkkoon, jolloin luennot on mahdollista nähdä myös muualla Suomessa (ja vaikka ulkomailla).