Koulutukset
Koulutuksia psykoterapeuteille ja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle

Kaikki Saliencen järjestämät koulutustilaisuudet videoidaan ja voit tilata videoita täältä!


Nyt myös etänä!

Salience on rakentanut valmiuden järjestää koulutukset osittain tai kokonaan etänä Zoomissa. Pyrimme myös etäkoulutuksissa rakentamaan vuorovaikutteista keskustelua luennoijien ja osallistujien kesken. Kaikkiin tuleviin Saliencen koulutuksiin voi jatkossa osallistua myös etäyhteydellä.

Lähetämme yksityiskohtaiset ohjeet etäyhteydestä osallistumismaksun maksaneille noin viikkoa ennen koulutusta.


Tulevia koulutuksia


Lauantai 10.10.2020

Kantanäkyfantasia
-yhteyden ja erillisyyden mielikuvia
Mielensisäisistä suhteista ihmisten välisiin

Kantanäkyfantasia kuvaa niitä tiedostamattomia fantasioita, joiden kautta lapsi suojautuu seksuaalisuuden herättämää liiallista ahdistusta vastaan. Käsitys ja kokemus yhteydestä ja yhteyden rakentumisen esteet linkittyvät piilotajuisiin mielikuviin hedelmöitymisestä, syntymästä ja miehen ja naisen välisestä seksuaalisuudesta.

Kantanäkyfantasiaa voisi kuvata myös biologian termein sosiaalisen toiminnan siittiönä ja munasoluna. Lapsen psyykkinen kasvu ja kehitys etenee tunnesuhteissa tapahtuvien sisäistysten kautta. Tässä sisällyttäjä-sisällytetty kytköksessä 'hedelmöittyy' ja rakentuu lapsen mieleen vuorovaikutushypoteesi, olettava malli, jonka varassa lapsi toimii ja tulkitsee suhteessaoloja myöhemminkin. Sisällyttämisprosessissa syntyy kyky käyttää mieltä tunteiden käsittelyyn ja ajatteluun.

Kantanäkyfantasia kulkee mukanamme mielensisäisenä vuorovaikutusmallina, jonka mukaan tulkitsemme kahden- ja kolmenkeskisiä suhteessaoloja. Aikuisen ihmissuhteissa kantanäkyfantasia näyttäytyy vastavuoroisuudessa ja suhteessa riippuvuuteen sekä tarvitsevuuteen.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa luentopäivän ohjelmasta täältä


Koulutusvideot

Pyrimme videoimaan kaikki järjestämämme koulutustilaisuudet. Voit osallistua siten koulutukseen missä tahansa silloin, kun sinulle sopii. Pyrimme näin olemaan myös kansallisesti vaikuttava toimija koko Suomessa, jotta psykoanalyyttinen osaaminen ei keskittyisi pelkästään pääkaupunkiseudulle.

Koulutuksiin osallistuneille videot ovat mainio keino palata aiheen ääreen uudestaan. Kouluttajamme ovat kokeneita psykoterapeutti- ja analyytikkokouluttajia, joiden luentoihin tiivistyy vuosien kokemus ja syvä teoreettinen ymmärrys. Koulutusten syvällinen sisältö voi aueta yhä uudestaan ja uudestaan, kuten sipulin kuori kerroksittain.

Videotilaukset koulutusvideot-sivultamme.


info@salience.fi