Psykoterapeutti tutkii narsismiaan

Seminaaripäivä 23.3.2019

Riitta Hyrck on koulutuspsykoanalyytikko, jolla on pitkän linjan kokemus psykoanalyyttisesta työstä. Riitta on perehtynyt laajasti narsismi-kolikon molempiin puoliin - sekä ohut- että paksunahkaiseen narsismiin - hyödyntäen useampaa teoreettista lähestymistapaa, vaikkakin painottaen brittiläisen objektisuhdeteoreettisen viitekehyksen perspektiiviä. Teoreettisen taitavuutensa ja kliinisen kokemuksensa kautta hän kuvaa selkeästi ja ymmärrettävästi narsismin kohtaloita ihmisenä kasvun näyttämöllä.

Uunituoreessa kirjassa Haavoittunut itsetunto - Ohut- ja paksunahkaisen narsistin häpeäkokemus kuuluu Riitan vankka kliininen kokemus ja syvä, inhimillinen viisaus ja sisällyttämiskyky, johon hän on kasvanut sekä psykoanalyyttisen työn kautta, että kaikkien niiden elämän kokemusten kautta, joita elämä on hänelle suonut.

Kirjansa pohjalta Riitta on lupautunut pitämään luennon aiheesta psykoterapeutin narsismi, mistä ei juurikaan ole puhuttu eikä kirjoitettu psykoterapian kentällä.

Aihe koskettaa meitä psykoterapeutteja läheisesti, jokaista. Ammatillisen kasvun kannalta psykoterapeutin on hyvä harjaantua havainnoimaan itseä sekä suhteessa itseen että toisiin - potilaisiin, kollegoihin ja koulutusyhteisön jäsenyyteen.

Kirja kutsuu meitä psykoterapeutteja ja psykoanalyytikoita ihmisenä kasvun äärelle, jotta sisällyttämisen kyky ja sen myötä psykoterapiatyön keskeisin taitavuus voisi meissäkin kasvaa.

On ilmeisesti ensimmäinen kerta, kun Suomessa järjestetään tällä teemalla koulutilaisuus.

Tilajärjestelyjen vuoksi ilmoittautumiset ovat sitovia.Ilmoittautuminen seminaaripäivään tapahtuu siis seuraavasti:

  1. Maksa osallistumismaksu ilmoittautumispäivään mennessä Psykoterapiapalvelut Salience Oy:n tilille Nordeaan FI59 1544 3000 0544 32. Kirjoita osallistujan nimi viestikenttään. Kunkin luentopäivän osallistumismaksu on 125€.
  2. Lähetä kopio maksutositteesta osoitteeseen info@salience.fi. Mainitse vielä osallistujan nimi ja koulutustiedot.
  3. Saavu paikalle.

Luennot videoidaan ja ne tulevat myöhemmin korvausta vastaan katsottavaksi verkkoon, jolloin luennot on mahdollista nähdä myös muualla Suomessa (ja vaikka ulkomailla).