Kantanäkyfantasia
10.10.2020, Kirkon Talo, Eteläranta 8, Helsinki


Riitta Hyrck on pitkän linjan psykoanalyytikko ja psykoterapian ja psykoanalyysin kouluttaja. Kantanäkyfantasia ja mielen sisäiset prosessit ovat olleet Riitan kiinnistuksen kohteena jo vuosikymmeniä, ja hän kouluttanut aiheesta useita kertoja. Riitta on juuri eläköitymässä, ja tämä koulutus on viimeinen mahdollisuus kuulla hänen luennointiaan aiheesta. 

Riitta on kirjoittanut useita artikkeleita kantanäkyfantasiasta ja muista varhaisista prosesseista. Hänen viime vuonna ilmestynyt kirjansa Haavoittunut itsetunto - ohut- ja palsunahkaisen narsistin häpeäkokemus pohjaa hänen havaintoihinsa ja kokemukseensa ihmissuhdetyössä, niin ikään kuvaten varhaisia suhteessaolon kokemuksia.


Aili von Schulman on tehnyt yksilö- ja ryhmäpsykoterapiaa sekä työnohjausta pari kymmentä vuotta, ja opiskelee paraikaa psykoanalyytikko-psykoterapeuttikouluttaja -koulutuksessa. Ailin artikkeli Kantanäkyfantasia suhteessaolon laadun määrittäjänä löytyy Psykoterapialehdestä 3/2015. Psykoterapeutin ja potilaan välinen tunnesuhde ja kokemuksellisesti kuulluksi tuleminen  ovat keskeisessä roolissa mielen integraation mahdollistumiseksi. 


Anne Anttonen on psykoanalyyttinen paripsykoterapeutti, työnohjaaja ja paripsykoterapiakouluttaja. Hän on työskennellyt parien kanssa parikymmentä vuotta ja ollut mukana toimittamassa ensimmäistä suomalaista psykoanalyyttistä paripsykoterapiaa käsittelevää kirjoituskokoelmaa Parisuhde kolmantena, joka ilmestyi syksyllä 2019. Hänen oma artikkelinsa kirjassa käsittelee juuri erilaisuuden sietämisen ja luovan yhteyden löytämisen vaikeutta parisuhteessa sekä ihmisten välillä laajemminkin.


Yhteysjuhla

Koulutuspäivän päätteeksi haluamme juhlistaa Salience Oy 2-vuotistaivalta

Rakkauden kaikanlaisia sävyjä lauluin ja runoelmin

Uusi ajankohta tarkentuu, kun artistien kanssa on saatu sovittua asiasta.

Musiikki: Ahti Paunu ja Matti Paatelma


Ilmoittautuminen:

  1. Maksa osallistumismaksu ilmoittautumispäivään mennessä Psykoterapiapalvelut Salience Oy:n tilille Nordeaan FI59 1544 3000 0544 32. Kirjoita osallistujan nimi viestikenttään. Luentopäivän osallistumismaksu on 135€ (tai 160€ sisältäen myös iltajuhlan).
  2. Lähetä kopio maksutositteesta osoitteeseen info@salience.fi. Mainitse vielä osallistujan nimi ja koulutustiedot.
  3. Saavu paikalle.

Luennot videoidaan ja ne tulevat myöhemmin korvausta vastaan katsottavaksi verkkoon, jolloin luennot on mahdollista nähdä myös muualla Suomessa (ja vaikka ulkomailla).